Ugens målinger: Politikerne blander sig for meget i DR, og DF's udlændingepolitik er vælgernes foretrukne

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om Danmarks Radio, danskernes foretrukne udlændingepolitik, topchefernes lønninger og foretrukne statsminister samt øgede tobakspriser.

Politikerne blander sig for meget i DR
Ved offentliggørelsen af det nye medieforlig og DR's public service-kontrakt blev politikernes redaktionelle indblanding i Danmarks Radio et varmt emne i mediedanmark. Særligt indførelsen af et påbud mod lange, dybdegående artikler fik en række danskere op af stolen. Kan politikerne tillade sig at detailstyre længden på journalisternes artikler? Og blander de sig generelt for meget i det journalistiske arbejde på Danmarks Radio? 

En ny måling foretaget af Megafon for Politiken og TV 2 viser, at befolkningens svar på dette spørgsmål i overvejende grad er ja. I målingen er 57 procent af de 1.137 adspurgte enige eller delvis enige i udsagnet 'politikerne blander sig for meget i DR'. Kun 18 procent er enten helt eller delvist uenige. 17 procent har svaret 'hverken eller' og syv procent 'ved ikke'.

Dansk Folkepartis udlændingepolitik er vælgernes foretrukne – men flest er i tvivl
Udlændingepolitik bliver sandsynligvis atter et vigtigt tema, når valgkampen skydes i gang inden for det næste halve års tid. Set i det lys er der gode nyheder for Dansk Folkeparti, hvis man skal tro den seneste måling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten. 

Login