Ugens målinger: Sådan fordeler vælgerne sig i dag

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. Denne gang om lukning af DR-kanaler og partiernes vælgeropbakning.

Efter regeringsforhandlingerne overdrog Lars Løkke Rasmussen Statsministeriet til Mette Frederiksen. Men hvordan havde det set ud, hvis valget var i dag?
Efter regeringsforhandlingerne overdrog Lars Løkke Rasmussen Statsministeriet til Mette Frederiksen. Men hvordan havde det set ud, hvis valget var i dag?Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

Ingen store ændringer siden valget
I sidste uge kom både Gallup og Voxmeter med nye meningsmålinger om, hvordan stemmerne ville fordele sig, hvis folketingsvalget var nu.

I målingen, som Gallup har foretaget for Berlingske, er stemmefordelingen tæt på identisk med den, vi var vidne til ved folketingsvalget 5. juni. Ingen af partiernes stemmetilslutning har ifølge målingen ændret sig mere end 0,8 procentpoint. Målingens statistiske usikkerhed er på maksimalt 2,2 procentpoint. 

I målingen fra Voxmeter er udfaldet en smule anderledes. Her står Venstre for eksempel til at ville få 25,4 procent af stemmerne, hvilket er to procentpoint mere, end partiet opnåede ved folketingsvalget. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00