Uvished om S-udvalgsposter

Der er fortsat uvished om fordelingen af posterne i Folketingets udvalg blandt Socialdemokraterne. Rygter svirrer i pressen og på Christiansborgs gange, mens de tidligere ordførere ikke får nogen besked.
Jon Adelsten
Der er masser af rygter i pressen om, hvilke socialdemokrater der skal have de tunge udvalgsposter i Folketinget, men den nye gruppeledelse har ikke taget kontakt til de ordførere, der eventuelt skal afsættes.

Europa-Udvalgsformand parat til kampvalg
Den fremgangsform er den nuværende formand for Europa-udvalget Claus Larsen-Jensen (S) godt sur over.
- Jeg aner ikke engang om jeg overhovedet har fået tilbudt noget som helst. Jeg har læst i pressen og hørt på gangene, at de borgerlige vil give Europaudvalgsposten til mig, ellers tager de den selv. Officielt har jeg ikke fået tilbudt så meget som en suppleantspost i Kirkeudvalget, siger Claus Larsen-Jensen til Altinget.dk.
Hvis posten går til en anden Socialdemokrat, vil Claus Larsen-Jensen stille op til kampvalg.

Vil undgå opgør for åbent tæppe
Efter valgnederlaget har den socialdemokratiske folketingsgruppe fået de tidligere ministre tilbage, og de kræver nu deres del af de betydningsfulde udvalgsposter i Folketinget. Socialdemokratiet skal have fordelingen afgjort på gruppemødet fredag. Men Claus Larsen-Jensen forventer at blive personlig kontaktet, så opgøret ikke skal ske for åbent tæppe ved gruppemødet imorgen.
- Jeg har konfronteret dem (gruppebestyrelsen, red.) med mine ønsker, og hvad jeg har hørt på gangene og deres egne overvejelser, som jo siver til alle andre end dem, der er involveret, siger Claus Larsen-Jensen.
Han mener det er den samme situation får alle de andre S-ordførere og udvalgsformænd, der ikke har været ministre.

Anerkendelse af indsats
Venstres gruppeformand Christian Mejdahl forhandler fordelingen af posterne i det borgerlige valgforbund, og har tilbudt at afgive den vigtige Europa-Udvalgspost til Socialdemokratiet med betingelsen, at det fortsat er Claus Larsen-Jensen, der har posten. Han har fået bred anerkendelse også fra EU-skeptikere for sit arbejde med at åbne udvalgsarbejdet, inddrage fagudvalgene tidligere i processen og få flere parter inddraget i europadebatten gennem høringer - senest i september, hvor den tyske udenrigsminister Joschka Fischer deltog.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00