Valgkampens første snit af målinger: SF nærmer sig fordobling

RISBJERGNIT: Mens flere blå partier kæmper mod nedsmeltning og spærregrænsen, ser det anderledes lyst ud i rød blok. Løkke kan dog stadig håbe, at europaparlamentsvalget giver fremdrift i slutspurten til folketingsvalget, vurderer kommentator.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Hvis Venstre kommer under det elendige valgresultat fra 2015, er det ikke alene farvel til Løkke. Partiet må også redefinere sig selv.

Erik Holstein
Politisk kommentator

SF har fået kastet skyggerne fra kaos, Dong-salg og regeringskvaler af sig og tiltrækker på ny vælgere i stor stil.

Fakta
Risbjergsnittet

Kvalitetsvejet gennemsnit af meningsmålinger fra Voxmeter/Ritzau, Yougov/Metroexpress, Kantar Gallup/Berlingske og Epinion/DR gennemført siden valgudskrivelsen.

I alt er der 5.018 interviews med i seneste opgørelse (fraregnet "ved ikke"-svar). Ændringer er beregnet som summen af den absolutte forskel i partiers tilslutning fra det forrige snit divideret med to. Det vil sige, hvor mange procent der skal flyttes for at få det nye snit.

Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til valget ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger. Den statistiske usikkerhed på snittet for de enkelte partier er højst +/- 1,3 procentpoint.

Var der folketingsvalg i dag, ville Pia Olsen Dyhrs (SF) parti stort set blive fordoblet i forhold til valget i 2015.

Det viser det kvalitetsvægtede snit af valgkampens første målinger, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00