Valgpoker med tårnhøje indsatser

ANALYSE: Partier som Radikale, Alternativet og Nye Borgerlige har dårlige odds for at skyde sig igennem efter valget, men deres kompromisløse stil kan skaffe dem stemmer. I en dronningerunde har Mette Frederiksen flere bolde at spille med end Lars Løkke.

Da Pernille Vermund (NB) søndag valgte at fastholde Nye Borgerlige ultimative krav til en ny regering, blev der kastet endnu en spand kul på den kaotiske optakt til næste folketingsvalg. Her kan Nye Borgerlige vise at være et større problem for Løkke (V), end Radikale og Alternativet er for Mette Frederiksen (S).

I blå blok er optimismen ellers steget som følge af den interne infight i det, der engang blev kaldt rød blok. Mens løbet så ud til at være kørt for bare et halvt år siden, tror de blå igen på muligheden for genvalg. Men kigger man lidt dybere i kaffegrumset, er det stadig op ad bakke for de blå.

Vælgerne kolde
På regeringssiden håber man på, at det elendige forhold mellem Socialdemokratiet og SF på den ene side og Radikale og Alternativet på den anden vil få vælgerne til at løbe skrigende væk. Men Altingets aktuelle vægtede snit af meningsmålinger viser, at det indtil videre ikke er sket.

Login