svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om kommentar til henvendelsen af 31/5-21 fra Mie Ryborg-Larsen m.fl.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 291, Spørgsmål 4
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 31. maj 2021 fra Mie Ryborg-Larsen m.fl., jf. B 291 - bilag 2.

Svar fra onsdag den 2. juni 2021
”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 31. maj 2021 fra Mie Ryborg-Larsen m.fl., jf. B 291 - bilag 2.” Svar:

Det fremgår af det politiske forståelsespapir mellem regeringen og Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, at forbedring af vilkårene for fødende vil være en prioritet i en sundhedsaftale. Regeringen har meldt ud, at vi vil forhandle med Folketingets partier om en sundhedsaftale. Og vi har meldt ud, at en sundhedsaftale vil komme i år.

Regeringen har igangsat arbejdet med forbedring af vilkår for fødende, herunder afdækning af udfordringerne på fødeområdet. Når Sundhedsstyrelsens anbefalinger for svangreomsorgen er kommet, vil der blive indledt drøftelser om fødeområdet med Folketingets partier. Hvordan den konkrete styrkelse af området skal ske, vil afhænge af de kommende forhandlinger.

Det er vigtigt at have tilbud, der matcher de kommende og nye forældres forskellige behov, og som anvender ressourcerne i svangreomsorgen mest hensigtsmæssigt. Det hjælper ikke at give de fødende rettigheder, hvis der ikke er tid og ressourcer til at tage fat om deres problemstillinger.
0:000:00