Minister forventer snarlig afgørelse om socialøkonomiske virksomheder

SPØRGETID: Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard (V) vil handle hurtigt, når han har modtaget en indstilling fra arbejdsmarkedets parter om problemerne med rimelighedskravet for socialøkonomiske virksomheder.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard sagde ved onsdagens spørgetid, at han meget snart forventer, at arbejdsmarkedets parter har fundet en løsning omkring udfordringerne for socialøkonomiske virksomheder. 

De virksomheder risikerer ikke at kunne få dispensation til at have mere end tyve procent af medarbejderstaben ansat i løntilskud fra 2017, og det kan betyde, at blandt andet en restaurant i Aarhus, Café Kaffegal, risikerer at lukke. Det er arbejdsmarkedets parter blevet sat til at finde en løsning på.

Ved dagens spørgetid var det den socialøkonomiske virksomhed Rosenbedet i Brande, der var omdrejningspunktet for Pia Olsen Dyhrs (SF) spørgsmål til ministeren, og både Rosenbedet og Café Kaffegal kan ifølge ministeren se frem til en snarlig afklaring.

"Jeg er ganske fortrøstningsfuld om, at der kommer en indstilling fra arbejdsmarkedets parter, og at vi i løbet af meget kort tid har løst de udfordringer, vi taler om her," lød det fra ministeren i Folketingssalen.

Pia Olsen Dyhr henviste flere gange til de førtidspensionister, der risikerer ikke at kunne arbejde, hvis det ikke lykkes at finde en løsning på problemet, og hun bad ministeren om at handle hurtigt, når han har modtaget arbejdsmarkedets parters indstilling.

"Jeg vil gerne love, at der bliver taget handling på den indstilling, jeg forventer at få fra arbejdsmarkedets parter meget snart, på en sådan måde, at der ikke sker forsinkelser i mit eget system," sagde Jørn Neergaard.


    Politik har aldrig været vigtigere

    Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion