DUF og Tuborgfondet vil eksperimentere sig til flere foreningsmedlemmer

FÆLLESSKAB: DUF har fået økonomisk støtte til at finde løsninger på, hvordan man får unge, der står uden for foreningslivet, til at blive en del af civilsamfundet. Det skal ske ved eksperimenter, forskning og uddannelse af 100 unge fællesskabsudviklere.

Det nye projekt "Alle unge med i fællesskabet" skal være med til systematisk at indsamle og udvikle viden om, hvordan man kan lokke flere unge med ikkevestlig baggrund ind i foreningslivet. For eksempel ved at undersøge, om projekter udviklet af spejderne kan overføres til andre organisationer.
Det nye projekt "Alle unge med i fællesskabet" skal være med til systematisk at indsamle og udvikle viden om, hvordan man kan lokke flere unge med ikkevestlig baggrund ind i foreningslivet. For eksempel ved at undersøge, om projekter udviklet af spejderne kan overføres til andre organisationer.Foto: Johan Stauner Bill / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

De unge ledere skal sættes i stand til at skabe flere fællesskaber, hvor flere unge kan få en plads. Hvordan det skal ske, giver det her projekt forhåbentligt nogle svar på.

Kasper Sand Kjær
Formand, Dansk Ungdoms Fællesråd

Dansk Ungdoms Fællesråd og Tuborgfondet har en udfordring, de vil løse sammen:

Flere unge skal være en del af foreningslivet. Og gerne dem, der lige nu står helt udenfor. Men de unge – typisk mænd med ikkevestlig baggrund – kan være svære at få lokket med ind i foreningshulen.

Derfor har DUF og Tuborgfondet slået pjalterne sammen og vil over de næste tre år gennem eksperimenter, uddannelse af 100 unge ledere og et hold af forskere på sidelinjen forsøge at knække koden til, hvordan man får lokket flere unge med i fællesskaberne.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00