Justitsministeren vil løsne lænkerne om låste arvemillioner

LOVFORSLAG: Flere fonde har haft store millionbeløb stående, de ikke kan bruge på grund af en manglende formulering i de testamenter, hvor pengene stammer fra. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil med et nyt lovforslag ændre fondsloven, så fremtidige donationer ikke fastlåses.

Det skal være slut med, at ikke-erhvervsdrivende fonde som Børnecancerfonden og Læger uden Grænser har store millionbeløb stående på deres konti, som de ikke kan bruge.

I hvert fald hvis det står til justitsminister Søren Pape Poulsen (K), der er klar med et nyt lovforslag, der vil ændre på de nuværende arveregler, som frustrerer flere fonde. Som reglerne er nu, låses testamenterede midler til fondenes egenkapital, hvis det ikke specifikt står nedfældet i testamentet, at pengene skal gå “til uddeling”.

Som Altinget: civilsamfund tidligere har berettet, betyder den regel, at Børnecancerfonden og Læger uden Grænser har haft henholdsvis 100 millioner og mere end 60 millioner stående, som de ikke har kunne bruge til organisationernes godgørende arbejde.

Login