Debat

S: Frivillighed vil gavne Folkemødet

DEBAT: Det er positivt, at Folkemødet med den nye konstruktion nu får bedre mulighed for at inddrage frivillige, skriver Henrik Dam Kristensen (S), 1. næstformand i Folketingets Præsidium.

Kritikken om, at det kun er politikere og journalister, som deltager i Folkemødet, er uberettiget, skriver Henrik Dam Kristensen.<br>
Kritikken om, at det kun er politikere og journalister, som deltager i Folkemødet, er uberettiget, skriver Henrik Dam Kristensen.
Foto: Helle Moos
Ida Routhe
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Henrik Dam Kristensen (S)
1. næstformand, Folketingets Præsidium

Alle, der har været på Folkemødet, kan se, hvor flot en begivenhed det er. Det er et demokratisk samlingspunkt, hvor alle kan deltage i debatter og arrangementer i mange forskellige udformninger.

Folkemødet har til tider haft ry for, at det kun er politikere og journalister, der deltager, men det, mener jeg, er en uberettiget kritik. Jeg nyder, når jeg er på Folkemødet, at jeg kan få snakket med så mange forskellige mennesker - lige fra efterlønneren, til skolelæreren og til politibetjenten.

Folkemødet viser med al tydelighed, er der er interesse for dansk politik og for organisationers mærkesager. Der er mange engagerede borgere, der vælger at drage til Bornholm for at deltage i den politiske samtale, og det er en fornøjelse. For mig er der ingen tvivl om, at Folkemødet har fået en afgørende rolle i den demokratiske politiske samtale. Det er et godt og vigtigt projekt, og det er vigtigt, at Folkemødet får de bedst mulige rammer for at udvikle sig.

Det er kun naturligt, at Folkemødet - som den største demokratiske samtale - også får bedre forhold for at inddrage engagerede frivillige i samfundslivet.

Henrik Dam Kristensen (S)
1. næstformand i Folketingets Præsidium

Frivillighedens vigtige rolle
Jeg er blevet orienteret om, at Bornholms Regionskommune nu flytter Folkemødet over i en forening. Formålet er så vidt vides at sikre økonomien og få bedre rammer for at inddrage frivillige. Det er klart, at der skal penge til at finansiere et så stort og voksende arrangement, og jeg har fuld tillid til, at Bornholms kommune træffer den bedste beslutning for at udvide øens populære Folkemøde.

Ved at skabe en forening kommer Folkemødet til at have en konstruktion, som er velkendt fra mange andre festivaler. Blandt andet ved inddragelsen af frivillige.

Frivilligheden ser vi som fuldstændig afgørende på andre store festivaler - lige fra Vorbasse Marked, der hvert år tiltrækker mere end 250.000 mennesker, til Skanderborg Festival og Roskilde Festival. Alle steder er frivilligheden afgørende for, at det kan lade sig gøre, og det giver gode muligheder for en engageret deltagelse for en masse aktive mennesker.

Det er altid glædeligt at se, hvordan vi i Danmark har et aktivt foreningsliv, som i høj grad er båret af frivillige i alle aldersgrupper, i alle steder af landet. Det giver et forpligtende fællesskab og en evne og et ansvar for at deltage engageret i samfundslivet. Det er kun naturligt, at Folkemødet - som den største demokratiske samtale - også får bedre forhold for at inddrage engagerede frivillige i samfundslivet.

Dokumentation

Altinget: civilsamfund har fra 28. april og en måneds tid frem bedt et debatpanel give deres syn på Folkemødets fremtid.

Følg debatten her og send dit indlæg til [email protected], hvis du også vil være med!


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Dam Kristensen

Formand, Interforce og fhv. formand, Folketinget, fhv. MF (S)
postbud

0:000:00