Globalnyt er årets modtager af Nairobiprisen

Globalnyt modtager årets Nairobipris for sit fokus på dansk og globalt udviklingssamarbejde. 

Niels Elbæk
Niels Elbæk (63) Formand, Nairobi-Klubben, marketing & event manager

Nairobiprisen er i år blevet uddelt til frivillige og medarbejdere på mediet Globalnyt.

Det skriver Globalnyt i en pressemeddelelse.

Nairobiklubben, som er et fagligt forum for mere end 100 medie- og fagfolk med fokus på udviklingsstof, uddeler hvert år Nairobiprisen til en person, gruppe eller organisation, som på anerkendelsesværdig måde har bragt fattige landes vilkår frem i danske medier, eller som har stået for et perspektivrigt initiativ til gavn for befolkningsgrupper i fattige lande.

I år modtog Globalnyt prisen for deres "fokus på de vedkommende nyheds- og baggrundshistorier i en informationstæt men også informationsfragmenteret verden."

"Globalnyt, der drives af professionelle og især frivillige kræfter, har formået at holde fokus på dansk og globalt udviklingssamarbejde og i større og større grad også at sætte dagsaktuelle nyheds-, aktualitets- og baggrundsstof ind i en globaliseret kontekst," siger journalist og medlem af Nairobiklubben Linda Nordahl Jakobsen.

Formand for Nairobiklubben Niels Elbæk uddelte prisen til Globalnyt onsdag 15. maj i København. 

Globalnyt er et selvstændigt og uafhængigt medie, som består af en lille redaktion af deltidsansatte medarbejdere og en stor del frivillige. 

"Prisen er et kæmpe skulderklap til mig og de andre dygtige og engagerede skribenter, der er og har været med til at gøre Globalnyt til det, som det er i dag. Det gør mig endnu mere stolt af at være en del af en gratis nyhedstjeneste, som med ganske få midler leverer nyheder og journalistik om emner, der ofte forbigås af andre medier," siger Thomas Jazrawi, en mangeårig frivillig hos Globalnyt.

Tilbage til navnenyt »

Prøv civilsamfund gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement