Ny temadebat: Hvor stort et problem udgør vores digitale klimaaftryk?

Vores internetforbrug udleder stadig stigende mængder CO2. Derfor har Altinget i en ny temadebat spurgt en række aktører om, hvor stort et problem vores digitale klimaaftryk udgør, og hvad der kan gøres ved det.

Selvom mange danskere tænker over bæredygtighed i deres hverdag, er der ikke mange, der tænker over klimaaftrykket ved streaming og internetforbrug. 
Selvom mange danskere tænker over bæredygtighed i deres hverdag, er der ikke mange, der tænker over klimaaftrykket ved streaming og internetforbrug. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Emma BrinkJonas Fredborg

Digitalisering bliver af flere kaldt for en vigtig del af den grønne omstilling. Men en øget digitalisering øger også vores digitale klimaaftryk, som ofte bliver kaldt overset eller usynligt i bæredygtighedsdebatten. 

En undersøgelse fra konsulenthuset Advice viser, at selvom danskerne i kølvandet på energikrisen er blevet meget bevidste om at tage bæredygtige valg, så har over 60 procent af danskerne aldrig tænkt over, hvordan forbrug af apps og streaming påvirker klimaet.

Samtidig ser vores digitale klimaaftryk ud til kun at vokse. På verdensplan udleder vores internetbrug allerede mere end den kommercielle flytrafik, og EU-Kommissionen vurderer, at digitale teknologier står for syv procent af verdens samlede energiforbrug. Dette forventes at stige til 13 procent i 2030.

0:000:00