Om  
Ulrik Nødgaard

Nyvalgt nationalbankdirektør forlader pensionsselskab og leasingselskab

Ny nationalbankdirektør Ulrik Nødgaard fratræder bestyrelserne i Selected Car Group og pensionsselskabet PKA. Han er netop stoppet som administrerende direktør i bankernes brancheorganisation Finans Danmark.

Nationalbankdirektør Ulrik Nødgaard fratræder to bestyrelser.
Nationalbankdirektør Ulrik Nødgaard fratræder to bestyrelser.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Ulrik Nødgaard, den nyvalgte nationalbankdirektør, træder straks tilbage fra sine bestyrelsesposter i luksusbil-leasingselskabet Selected Car Group og pensionsselskabet PKA.

Det bekræfter Danmarks Nationalbank over for ShippingWatch.

Det sker i forbindelse med, at Ulrik Nødgaard er skiftet job fra at være topchef i bankernes brancheorganisation Finans Danmark, indtræder den 15. august i direktionen i Nationalbanken som en af tre nationalbankdirektører.

”Nationalbankdirektører kan ikke kan sidde i ledelsen for kommercielle selskaber, jf. lov om Danmarks Nationalbank,” skriver Helle Harbo Holm, kommunikationschef i Nationalbanken i en mail til ShippingWatch.

Læs også

Selected Car Group, der er en stor aktør inden for udlejning af luksusbiler, er halvt ejet af oliemilliardæren Torben Østergaard-Nielsen. En person, der har været i vælten for at løbe fra ansvaret i den såkaldte Nordic Waste-sag. Den anden medejer er Jacob Brunsborg, der er søn af Jysk-grundlæggeren Lars Larsen og står i spidsen for Lars Larsen Group.

Da den såkaldte jordskredssag ved Randers eskalerede i januar, blev den fynske oliemilliardær Torben Østergaard-Nielsen centrum for kras kritik på grund af miljøskandalen. Østergaards USTC-koncern har gentagne gange investeret i miljøselskabet Nordic Waste og ejer i dag indirekte 76,5 % af virksomheden.

Ulrik Nødgaard indtræder i bankens direktion sammen med kgl. udnævnt nationalbankdirektør Christian Kettel Thomsen og nationalbankdirektør Signe Krogstrup. 

Nødgaard har tidligere bestredet en stilling som direktør i Erhvervsministeriet.

Med i bagagen har han en titel som cand.oecon. fra Aarhus Universitet. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulrik Nødgaard

Kommende direktør, Danmarks Nationalbank (15/8-2024)
cand.oecon. (Aarhus Uni. og University of Warwick, England 1996)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024