Bo Smith: Embedsmænd skal hjælpe politikere af med politikerleden

ÅBENHED: Embedsmænd og politikere har fælles interesse i at sikre, at befolkningen kan forstå, hvad der sker på Christiansborg. Manglende åbenhed om det faglige grundlag for politiske beslutniger skaber mistillid til politikerne, mener tidligere departementschef Bo Smith.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Lise-Lotte Skjoldan

Embedsmændene arbejder jo for politikerne, og i sidste instans er det selvfølgelig politikerne, der bestemmer, hvilken grad af åbenhed, der kan og bør være. Men det er i en fælles interesse for politikere og embedsmænd, at der ikke opstår myter.

Bo Smith

“Embedsmændene skal bistå politikerne i at sørge for, at befolkningen forstår, hvad der foregår i det politiske system.”

Sådan lyder budskabet fra Bo Smith, tidligere departementschef og formand for Bo Smith-udvalget, når han skal pege på, hvilke krav fremtidens embedsmænd kan forvente at blive mødt af.

For Bo Smith mener, det er et stort problem i dagens Danmark, at befolkningen har et forkert billede af, hvordan ministrene og de folkevalgte på Christiansborg udfører deres arbejde. 

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00