Minister: Skat har nok mandskab til at klare skattelækage

SKATTELY: Hvis resultatet af lækagen af Panama-papers er de 300 danskere, der bliver omtalt i medierne, har Skat nok ansatte til at klare udfordringen. Kommer der flere sager frem, kan der dog være brug for flere folk, siger skatteministeren.

Henrik Axel Lynge Buchter

Ved tirsdagens spørgetime stillede Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, spørgsmål til skatteminister, Karsten Lauritzen (V), om sagen om de såkaldte Panama Papers.

Skatteordføreren ville vide, hvorvidt Skat er rustet til at komme til bunds i de 300 sager om danskere med penge i skattelyet, som er blevet omtalt i medierne.

"Den opgave mener jeg, Skat er rustet til med den nuværende bemanding, men der kan jo komme yderligere sager fremadrettet, og derfor udelukker jeg ikke at tage den diskussion, som Jesper Petersen lægger op til, med yderligere ressourcer," lød det fra Karsten Lauritzen.

Karsten Lauritzen understregede, at det udelukkende er medier, DR og Politiken, der har adgang til papirerne i Danmark. Derfor påpgede han, at han ikke kan vide sig sikker på, at antallet af danske sager er på 300.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00