Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: København er vært for tre dages klimakonference, fødevarebranchen diskuterer EU, og så er der samråd om klimaafgifter på flyrejser. Få overblikket her. 

Finansminister Kristian Jensen (V) deltager i denne uge i en klimakonference med fokus på verdensmålene
Finansminister Kristian Jensen (V) deltager i denne uge i en klimakonference med fokus på verdensmåleneFoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Månedens første uge byder på et væld af grønne begivenheder med både samråd og konferencer.

Blandt andet deltager finansminister Kristian Jensen (V) i en klimakonference med fokus på verdensmålene, mens miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skal i samråd om fund af svampemiddel i drikkevandet. 

Få et indblik i ugens begivenheder her. 

Mandag

Den første uge i marts starter ud med et skifte. De Samvirkende Købmænd har nemlig fået ny formand, og det markerer de med en reception.

Her bliver der taget afsked med den tidligere formand Lisbeth Dalgaard Svanholm, der nu er formand for Dansk Arbejdsgiverforening. Samtidig benyttes lejligheden til at byde den nye formand Erik Løbjerg velkommen til organisationen.

Læs mere her

FN Byen i København er vært for tre dages klimakonference kaldet ”Global Conference on Strengthening Synergies between the Paris Agreement and the 2030 Agenda for Sustainable Development”, som starter i dag. 

Til konferencen mødes ledere og eksperter inden for klima og bæredygtig udvikling for at diskutere, hvordan man styrker sammenhængen mellem klimaindsatsen og de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

0:000:00