Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Energiens Folkemøde, DI-topmøde og valget af en ny Venstre-formand, der ventes at blive en tidligere miljø- og fødevareminister. Det er nogle af højdepunkterne i denne uges grønne overblik.

Tidligere miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), forventes at blive ny formand for Venstre på lørdag.<br>
Tidligere miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), forventes at blive ny formand for Venstre på lørdag.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Det er mandag oven på en politisk superweekend med tre politiske stormøder i Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Skal du lige have med, hvad der skete i weekenden, kan du få et overblik her.

En nyhed, man i i øvrigt bør have med fra weekenden, er, at regeringen varsler et løft til den grønne forskning allerede med forhandlingerne om finansloven, der er lige om hjørnet.

S-regeringen er dog stadig ukonkret med, hvor pengene skal komme fra, eller hvad den øremærkede milliard til grøn forskning præcist skal gå til. Detaljerne følger, når regeringen senere fremlægger sit forslag til finanslov, skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Således opdateret er vi klar til at kaste os over overblikket for, hvad der sker i den kommende uge på det grønne område.

Mandag
Vi starter med royalt besøg.

For ugen starter med besøg fra Sverige, hvor det svenske kronprinsepar og en større erhvervsdelegation besøger Danmark. Formået med besøget er blandt andet at styrke de dansk-svenske relationer inden for grøn omstilling og inden for infrastruktur og transportområdet.

Besøgets værter er det danske kronprinsepar, og svenskerne skal blandt andet se FN-byen, besøge en række danske virksomheder og deltage i årets DI-topmøde.

Læs mere her.

0:000:00