EU-kandidaterne får ordet: Hvad vil I med klimaet?

TEMA: Valget til Europa-Parlamentet står for døren. Derfor giver Altinget: energi & klima ordet til spidskandidaterne og spørger: Hvad vil I med klimaet?

26. maj skal danskerne til valgurnerne, når der er valg til Europa-Parlamentet.

Og skal man tro den seneste Gallup-måling for Berlingske, så ligger klimaet helt i top, når danskerne skal pege på EU's vigtigste udfordringer. 

I anledning af det forestående valg spørger vi på Altinget: energi & klima alle spidskandidaterne, hvad EU's vigtigste klimaopgaver i den kommende periode er, og hvordan kandidaten og partiets EU-klimapolitik ser ud.

Mød spidskandidaterne her:

Margrete AukenMargrete Auken (SF)
Auken har været medlem af Europa-Parlament siden 2004. Hun sidder i Udvalget for miljø, folkesundhed og fødevaresikkerhed og tilhører Den Grønne Gruppe i parlamentet. 

 

Jeppe KofodJeppe Kofod (S)
Kofod har været medlem af Europa-Parlamentet siden 2014. Han er formand for Eufores, det europæiske forum for vedvarende energikilder.

 

Mette BockMette Bock (LA)
Bock er kulturminister. Hun stiller op til europaparlamentsvalget for første gang. Liberal Alliance har endnu ingen medlemmer af Parlamentet.

 

Morten LøkkegaardMorten Løkkegaard (V)
Løkkegaard blev valgt til Europa-Parlamentet for første gang i 2009. I 2014 opnåede han ikke genvalg, men kom igen i Parlamentet i 2016, da han overtog partifællen Ulla Tørnæs' plads, da hun blev minister.

 

Pernille WeissPernille Weiss (K)
Weiss er for første gang opstillet til Europa-Parlamentet. Hun har tidligere været medlem af Fyns Amtsråd. 

 

Peter KofodPeter Kofod (DF)
Kofod er medlem af Folketinget og opstiller til Europa-Parlamentet for første gang. 

 

Rina Ronja KariRina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU)
Kari har været medlem af Europa-Parlamentet siden 2014. 

 

 

Rasmus NordqvistRasmus Nordqvist (ALT)
Nordqvist er politisk ordfører og EU- og klimaordfører for Alternativet, for hvem han er valgt til Folketinget. Han opstiller for første gang til Europa-Parlamentet. Partiet har endnu ingen medlemmer i parlamentet.

 

Nikolaj VillumsenNikolaj Villumsen (EL)
Villumsen er medlem af Folketinget. Han opstiller til Europa-Parlamentet for første gang. Det samme gælder for Enhedslisten, der plejer at støtte Folkebevægelsen mod EU ved europaparlamentsvalgene.

 

Morten Helveg PetersenMorten Helveg Petersen (R)
Helveg Petersen har været medlem af Europa-Parlamentet siden 2014. Han er næstformand for Udvalget om Industri, Forskning og Energi.

Forrige artikel Kommissionen vil gøre det lettere at udskrive EU-skatter på energiområdet Kommissionen vil gøre det lettere at udskrive EU-skatter på energiområdet Næste artikel Klimarådet: Techgiganters datacentre kræver to ekstra havvindmølleparker Klimarådet: Techgiganters datacentre kræver to ekstra havvindmølleparker