Udskiftning i Klimarådet: Miljøprofessor stopper

NAVNE: Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) har udnævnt de seks medlemmer, som sammen med den nye formand Peter Møllgaard skal udgøre Klimarådet de næste fire år. Et nyt ansigt blev det til.

Det er energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), der har udpeget, hvem der skal sidde i Klimarådet de næste fire år.
Det er energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), der har udpeget, hvem der skal sidde i Klimarådet de næste fire år.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Birgitte Søe

Navnene på de seks personer, der skal være en del af Klimarådet fra 1. marts og fire år frem, er nu faldet på plads.

Det oplyser Energi-, Forsynings-, og Klimaministeriet i en pressemeddelelse

Der er sket én udskiftning, siden Klimarådet blev oprettet, ud over formandsskiftet i slutningen af november 2018.

Det skyldes, at miljøprofessor Pia Frederiksen fra Aarhus Universitet ikke ønskede at genopstille, og derfor indtræder Marie Trydeman Knudsen - også fra Aarhus Universitet - i stedet for i Klimarådet. 

Fakta
- Klimarådet har syv medlemmer og sidder i fire år ad gangen. Medlemmer kan genudpeges én gang.


Kilde: Klimarådet

Det er energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), der har udpeget de folk, der sammen med den nyudpegede formand, Peter Møllgaard, udgør Klimarådet.

Klimarådet består derfor nu af:

Der bliver nok at tage fat på med de næste faser af den grønne omstilling af vores samfund. Jeg vil se frem til at modtage rådets anbefalinger til de kommende skridt.

Lars Christian Lilleholt (V)
Energi-, forsynings- og klimaminister

Nok at tage fat på
Det er fire år siden, at Klimarådet blev oprettet. Her var det Peter Birch Sørensen, der var formand for rådet, men ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen ønskede de en anden profil til formanden. Derfor blev Peter Møllgaard tilbudt stillingen.

Rådets medlemmer skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan Danmark når de klimamål og forpligtelser, som de har bundet sig til. 

"Der bliver nok at tage fat på med de næste faser af den grønne omstilling af vores samfund. Jeg vil se frem til at modtage rådets anbefalinger til de kommende skridt," siger klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

0:000:00