Lilleholt udskifter formanden for Klimarådet

NAVNE: Peter Birch Sørensen stopper 1. december som formand for Klimarådet. Regeringens nye top-klimarådgiver bliver Peter Møllgaard, der tidligere har siddet i regeringens energikommission.

Klimarådet får i næste uge ny formand.

Det bliver professor og dekan Peter Møllgaard, som skal overtage tøjlerne fra Peter Birch Sørensen, der har stået i spidsen for Klimarådet i rådets første fire år.

Det oplyser Energi-, Forsynings-, og Klimaministeriet i en pressemeddelelse.

”Jeg er rigtig glad for, at Peter Møllgaard har sagt ja til at lede Klimarådet. Peter Møllgaard vil videreføre et fagligt stærkt Klimaråd, og det glæder jeg mig til at se resultaterne af,” siger klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i pressemeddelelsen.

54-årige Peter Møllgaard er til daglig dekan ved Maastricht University School of Business and Economics og har tidligere været institutleder på CBS i København og medlem af regeringens energikommission.

Roser Peter Birch
Nyheden om den nye formand kommer kun få timer efter, at ministeren har udsendt en anden pressemeddelelse, hvor han appellerer til at ”få klimadebatten tilbage på rette spor”.

Heri mener ministeren uden at nævne navne, at det er ”volapyk", at regeringen reducerer tempoet i den grønne omstilling. Det var en pointe, Klimarådet havde regnet sig frem til i en ny rapport, som blev offentliggjort i sidste uge.

Lars Chr. Lilleholt (V) roser Peter Birch Sørensen for hans indsats for Klimarådet.

”Rådet er i den grad kommet godt fra start i sin første periode på fire år og har markeret sig som en seriøs og velfunderet stemme i klimadebatten. Jeg vil derfor benytte lejligheden til at takke Peter Birch Sørensen for at have ført Klimarådet til det sted, det står i dag, og for den kæmpe indsats, han har leveret som formand i fire år,” siger Lilleholt i pressemeddelelsen.

Garant for høj faglighed
Den afgående formand ser tilbage på sin periode i Klimarådet med stor tilfredshed.

"Det har været en stor tilfredsstillelse at stå i spidsen for et kompetent råd med tilhørende dygtigt sekretariat, som har leveret på vores opgaver. Det er mit klare indtryk, at vi er nået bredt ud med vores analyser og anbefalinger til dansk klimapolitik. Klimarådets arbejde fortsætter, og jeg er sikker på, at Peter Møllgaard vil være garant for en høj faglighed i rådets arbejde," siger Peter Birch Sørensen, der foruden de seneste år som ”klimavismand” også tidligere har været ”overvismand” som formand for De Økonomiske Råd.

Den nye formand for Klimarådet, Peter Møllgaard, tiltræder 1. december og ser frem til opgaverne i Klimarådet.

”Det er en stor tillid, der er blevet betroet mig med formandsposten for Klimarådet, og det tager jeg meget seriøst. Jeg ved, at der venter en stor opgave, men også en opgave, som jeg har rigtig meget lyst til at gå i gang med. Jeg ser frem til at arbejde videre med klimadagsordenen, både i dybden og i bredden, og til at gå i dialog med Klimarådets mange samarbejdspartnere,” siger Peter Møllgaard i pressemeddelelsen.

Forrige artikel Nye regnemetoder skal få Danmark tættere på Natos toprocentsmål Nye regnemetoder skal få Danmark tættere på Natos toprocentsmål Næste artikel DF trækker omstridt pagt om migration ind i forhandlinger om finansloven DF trækker omstridt pagt om migration ind i forhandlinger om finansloven