Kim Mortensen: ”Politikerne på Christiansborg er blevet biomasseforskrækkede”

INTERVIEW: Der er ved at brede sig en biomasseforskrækkelse på Christiansborg, mener Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen. Han frygter, politikerne i unuanceret bekymring hiver i nødbremsen og sætter biomassens bidrag til energiforsyningen over styr.

Danmark ville ikke nå sine klimamål, hvis det ikke var, fordi energisektoren i så stor stil har omstillet til biomasse. Alligevel er konturerne til et politisk oprør mod biomassen begyndt at tage form. Og det er skidt.

Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen, der oven på den seneste aftale om regulering af mindre fjernvarmeområder opfordrer politikerne til at fastholde et ”nuanceret blik” på biomassens indtog i energisektoren.

”Der har bredt sig en biomasseforskrækkelse på Christiansborg, hvor nogle politikere nærmest er klar til bare at hive i håndbremsen. Det giver en unuanceret debat, hvor det lige nu er blevet lidt, som om at hvis man skal være rigtig grøn, så skal man være imod biomasse,” siger Kim Mortensen og tilføjer:

Login