Lilleholt: Alt den procentdiskussion trætter mig

ENERGI: Hvis jeg siger 50 procent vedvarende energi i 2030, så overbyder oppositionen straks med et højere tal. Skal vi ikke komme lidt ud over den diskussion, spurgte energiministeren på konference, hvor han løftede lidt af sløret for regeringens udspil til ny energiaftale.

Regeringen har gjort målet for andelen af vedvarende energi i 2030 helt centralt for den kommende energiaftale, men ifølge regeringens energiminister er den diskussion slet ikke så afgørende.

Det fortalte han ved en konference i Nationalmuseets festsal torsdag, hvor Klimarådet og Altinget have sat fokus på forhandlingerne om en kommende energiaftale.

Regeringen har sat et mål om, at vedvarende energi skal fylde mindst 50 procent af det samlede energiforbrug i 2030. Og en ny energiaftale skal vise vejen dertil.

Login

  • Anmeld

    Jens Voldby Crumlin

    Al den ansvarsforflygtigelse trætter os

    Lilleholt har fået masser af input til hvorfor det både er økonomisk og klimamæssig sund fornuft at hæve ambitionerne fra mange kompetente indlæg bl.a her på Altinget. Det er en barnlig reaktion fra en minister i en nedslidt og perspektivløs regering at vælge den tilgang han nu har i mangel på saglige argumenter. Det er åbenlyst at omstillingen halter og der fejl investeres for mia, på grund af regeringens nøl med at tage ansvar for en langsigtet gennemtænkt energiplan.