Lilleholt: Klimarådets graf er korrekt. Men det passer ikke, at vi er uambitiøse

VIDEO: Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) slog i et nyt samråd fast, at han er enig i Klimarådets beregninger af Danmarks CO2-udledning. Han mener dog, at det er forkert at kalde regeringens klimapolitik for uambitiøs.  

Jeppe Maagaard Holm

Klimarådet havde ret, da det i en rapport i november sidste år vurderede, at tempoet i reduktionen af Danmarks drivhusgasudledninger reduceres frem mod 2030.

Det vedkendte klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) tirsdag under et samråd med henvisning til en meget omtalt graf fra Klimarådet over den danske CO2-udledning. 

"Den graf er jeg enig i. Det skal der ikke være nogen tvivl om. Det er faktuelt," sagde ministeren.

Lilleholt: Vi leverer massivt
Klimarådet vurderer i sin rapport fra november, at tempoet i reduktionen af Danmarks drivhusgasudledninger i årene 2021-2030 bliver reduceret til en fjerdedel af den nuværende reduktionshastighed. 

Kort tid efter offentliggørelsen af rapporten udsendte Klimaministeriet en pressemeddelse. Her udtalte Lilleholt, at "det er volapyk at påstå, at regeringen reducerer tempoet i den grønne omstilling."

Under tirsdagens samråd slog ministeren dog fast, at det ikke var Klimarådets graf over CO2-udledninger, som han dengang kaldte volapyk:

"Det, jeg har sagt var volapyk, er ikke Klimarådets observation i udviklingen af drivhusgasudledninger. Den graf, som var i den seneste rapport, var stort set enslydende med den graf, der var i regeringens eget klimaudspil," sagde ministeren tirsdag.

Uenigheden opstod derimod ved Klimarådets vurdering af regeringens ambitionsniveau på klimapolitikken, forklarede Lilleholt. 

"Med de udspil, der ligger fra regeringen – både energiudspil og klimaudspil – leverer vi til fulde. Massivt med CO2-reduktioner og klimaindsats," sagde Lilleholt og tilføjede:

0:000:00