Rasmus Prehn nedsætter nyt Udviklingspolitisk Råd

RÅDGIVNING: Minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn (S) har nedsat et nyt Udviklingspolitisk Råd med elleve medlemmer. Professor ved Aarhus Universitet Anne Mette Kjær bliver formand, mens næstformanden er fundet i den grønne tænketank Concito.  

Minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn (S) har sat navne på de elleve nye medlemmer af Udviklingspolitisk Råd. 
Minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn (S) har sat navne på de elleve nye medlemmer af Udviklingspolitisk Råd. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Det er skiftedag i Udviklingspolitisk Råd.

Her har minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn (S) udpeget nye medlemmer til rådet, der frem til udgangen af 2022 skal rådgive ministeren om Danmarks kort- og langsigtede engagement i udviklingslandene.

Rådet, som får professor Anne Mette Kjær som formand, er sammensat af elleve medlemmer, der kommer fra blandt andet ngo'er, universiteter, fagbevægelsen og erhvervsorganisationer. 

“Det har været vigtigt for mig, at de nye medlemmer kommer fra forskellige dele af samfundet," skriver Rasmus Prehn i en mail til Altinget. 

Der bliver ofte præsenteret et modsætningsforhold mellem fattigdomsbekæmpelse og hensynet til miljø og klima. Vi skal ikke bare bygge bro mellem de to, men have skabt en større forståelse for, at de to forudsætter hinanden.

Jarl Krausing
Næstformand i Udviklingspolitisk Råd

"Derudover har jeg lagt særlig vægt på kompetencer på politiske prioriteter som for eksempel Afrika, klima og migrationsområdet,” skriver han videre.

Rådets nye formand, Anne Mette Kjær, er professor ved Institut for Statskundskab under Aarhus Universitet og har speciale i blandt andet udviklingspolitik og Afrika.

Hun glæder sig over formandsposten og ser frem til, at hendes faglighed kan få praktisk anvendelse i form af rådgivning til ministeren. 

“Vores opgave bliver at sørge for, at de politiske beslutninger bliver taget på et så informeret grundlag som overhovedet muligt,” siger hun. 

U-lande skal gå en anden vej
Jarl Krausing, der er international chef i Concito og tidligere blandt andet har arbejdet med klimarådgivning i Verdensbanken, bliver næstformand for det nye råd.

Dokumentation

Her er det nye Udviklingspolitisk Råd

  • Professor Anne Mette Kjær, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet (formand)
  • International chef Jarl Krausing, Concito (næstformand)
  • Seniorforsker Lars Engberg-Pedersen, Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS
  • Generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen, Folkekirkens Nødhjælp
  • Generalsekretær Rasmus Stuhr Jakobsen, CARE Danmark
  • International chef Marie Engberg Helmstedt, Dansk Ungdoms Fællesråd
  • Vicepræsident Bente Sorgenfrey, Fagbevægelsens Hovedorganisation
  • Fagleder Marie Gad, Dansk Industri
  • Internationaliseringschef Jens Kvorning, SMVdanmark
  • Afdelingsleder Kenneth Lindhardt Madsen, Landbrug & Fødevarer
  • Privat konsulent Morten Lisborg, Migration Management Advice.

Kilde: Udenrigsministeriet.


0:000:00