SMV'er frygter ændring af CVR-loven giver unfair fordel til store selskaber

OVERVÅGNING: En ny oversigt over udviklingen i virksomheders medarbejderstab bekymrer SMVdanmark. "Det hæmmer den svage part, som er de små, mellemstore og nyopstartede virksomheder," lyder det. DI mener, at ændringen gavner de mindste selskaber.

Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark, frygter konsekvenserne af at store virksomheder på månedsbasis kan følge med i medarbejderudviklingen hos mindre selskaber i CVR-registeret. 
Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark, frygter konsekvenserne af at store virksomheder på månedsbasis kan følge med i medarbejderudviklingen hos mindre selskaber i CVR-registeret. Foto: Pressefoto: Ulrik Jantzen
Christoffer Lund-Hansen

Jeg kan godt forstå, at der er virksomheder, som ikke synes, det er særligt rart, at konkurrenterne måned for måned kan få en temperaturmåling på, hvordan det går i virksomheden.

Mia Amalie Holstein
Cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark

Har du nogensinde slået op i CVR-registeret for at tjekke, hvordan det står til hos konkurrenten? 

Hvis du jævnligt gør det, vil du have opdaget, at du inden for det seneste år har fået et nyt værktøj i form af nøjagtige data over udviklingen i konkurrenternes medarbejderantal.

For en ændring i CVR-loven betyder, at virksomhedernes eksakte medarbejderantal siden januar 2020 er blevet offentliggjort måned for måned, og dermed er til skue for alle interesserede parter. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00