Hans Andersen
svarer
Morten Bødskov

Vil små/opstartsvirksomheder kunne undtages regulering, hvorved de administrative byrder reduceres?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Erhvervsudvalget, Spørgsmål 279

Med afsæt i Erhvervsudvalgets parlamentariske arbejdsgruppe for reduktion af admini­strative byrder for erhvervslivet ønsker arbejdsgruppen erhvervsministerens redegørelse for, om små/opstartsvirksomheder vil kunne undtages regulering, hvorved de administrati­ve byrder reduceres?

Svar fra tirsdag den 18. juni 2024

I udgangspunktet skal erhvervsrettet regulering kun omfatte de virksomheder, som det er nødvendigt at regulere for at opnå reguleringens formål. Alt andet lige, vil en reduktion i antallet af omfattede virksomheder nedbringe de administrative konsekvenser ved en given regulering. Det må dog bero på en konkret vurdering af den enkelte regulering, om undtagelsen af nogle virksomheder, og dermed en potentiel administrativ lettelse, står mål med reguleringens formål.

Noget regulering indfases allerede gradvist med hensyn til virksomhedernes størrelse. Som eksempel kan nævnes krav om virksomheders bæredygtighedsrapportering (CSRD), hvor virksomheder gradvist omfattes afhængigt af deres størrelse. Dette giver mindre virksomheder mere tid til at forberede sig til nye regler, og er bl.a. noget vi har presset på for fra dansk side.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024