Katrine Robsøe
svarer
Christina Egelund

Hvor stor andel af de toårige erhvervskandidatpladser skønnede ministeren ville blive omlagt til erhvervskandidatuddannelser?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 1049

Hvor stor andel af de toårige erhvervskandidatpladser skønnede ministeren ville blive omlagt til erhvervskandidatuddannelser som følge af universitetsreformen, da man indgik universitetsforliget sidste år?
Skriftlig begrundelse:
Der henvises til universitetsreformen fra juni 2023 og Altingets artikel fra den 6. juni 2024: “Regeringens udvalg for universitetsreform er på vej med en grim overraskelse til aftalepartierne".

Svar fra onsdag den 19. juni 2024

Der er i svaret taget udgangspunkt i, at der spørges til en omlægning fra toårige heltidskandidatuddannelser til erhvervskandidatuddannelser.

I forbindelse med Aftale om rammerne for Reform af universitetsuddannelser i Danmark er ambitionen, at 20 pct. af de nuværende toårige heltidskandidatuddannelser omlægges til erhvervskandidatuddannelsespladser eller pladser på en erhvervsrettet kandidat med virksomhedsforløb.

Konkret er der i forbindelse med aftalen ikke indregnet økonomiske virkninger på den offentlige saldo og den strukturelle beskæftigelse ved en udvidelse af erhvervskandidatordningen. Det skyldes, at brugen af erhvervskandidatordningen afhænger af, at studerende kan indgå forpligtende ansættelsesaftaler med virksomheder, hvilket der ikke på forhånd kan stilles en garanti for.

Dette svarer beregningsmæssigt til samme tilgang, der blev lagt til grund ifm. etableringen og senere udvidelsen af erhvervskandidatsordningen i 2017 og 2018.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024