Kirkeminister vil bekæmpe “administrativt bøvl” hos landets menighedsråd

Medlemmerne af landets menighedsråd støder på unødige udfordringer i deres arbejde, mener kirkeminister Morten Dahlin. Han vil nedsætte to arbejdsgrupper og gennemføre en spørgeundersøgelse for at belyse problemet før en mulig lovændring.

Kirkeminister Morten Dahlin (V) er ikke er den første på sin post til at forsøge at rydde op i administrative byrder for de frivillige i menighedsrådene. Men denne gang bliver processen anderledes end tidligere, fastslår han.  
Kirkeminister Morten Dahlin (V) er ikke er den første på sin post til at forsøge at rydde op i administrative byrder for de frivillige i menighedsrådene. Men denne gang bliver processen anderledes end tidligere, fastslår han.  Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Snart får medlemmerne af landets menighedsråd mulighed for at komme med konkrete bud på lovændringer, som skal lette deres arbejde og frigive mere tid til de kirkelige opgaver.  

Kirkeminister Morten Dahlin (V) har nemlig taget hul på et nyt projekt, som først skal kortlægge udfordringer for medlemmerne og senere ende med en egentlig ændring af reglerne.  

“Når jeg kommer rundt i Danmark og taler med menighedsrådsmedlemmer, får jeg oplevelsen af, at for mange bruger deres tid på bureaukrati og administrativt bøvl i stedet for det arbejde, de selv synes skaber værdi for lokalområdet og menigheden," siger Morten Dahlin i et interview med Altinget og tilføjer:  

0:000:00