Mette Thiesen
 svarer 
Sophie Løhde

Er det ministerens holdning, at medarbejdere i psykiatrien og i sundhedsvæsenet bør kunne indføre fejringer af religiøse højtider, der ikke har relation til den evangelisk-lutherske kirke?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 556

Er det ministerens holdning, at ledende medarbejdere i psykiatrien og i sundhedsvæsenet egenhændigt bør kunne indføre fejringer af religiøse højtider, der ikke har relation til den evangelisk-lutherske kirke?

Svar fra onsdag den 21. februar 2024

I Danmark har vi den arbejdsdeling, at det på den ene side er Folketinget og regeringens ansvar at stå for de overordnede rammer for sundhedsvæsenet, herunder for regionernes og det øvrige sundhedsvæsens økonomi, mens det på den anden side er de enkelte regioners ansvar at prioritere de konkrete ressourcer.

Det er således også op til de enkelte regioner at beslutte eller udstikke retningslinjer for, hvorvidt og eventuelt hvordan religiøse, kulturelle eller lignende helligdage og højtider mv. fejres.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00