Mette Thiesen
 svarer 
Morten Dahlin

Er det ministerens holdning, at det er i orden at fejre andre religioners højtider end den Evangelisk-lutherske kirke for skatteborgernes penge?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Kirkeudvalget, Spørgsmål 22

Er det ministerens holdning, at det er i orden at fejre andre religioners højtider end den Evangelisk-lutherske kirke for skatteborgernes penge Grundlovens § 4 taget i betragtning?

Svar fra torsdag den 22. februar 2024

Vi har i Danmark en grundlovssikret religionsfrihed. Fejring af religiøse højtider er en del af denne frihed.

Staten er efter grundlovens § 4 forpligtet til at understøtte folkekirken. Der ydes derfor bl.a. økonomisk støtte til finansiering af præsteløn til folkekirkens præster, mens der ikke på samme vis ydes statsstøtte til andre trossamfund.

Det er den enkelte myndighed eller institution, der beslutter, hvordan midler inden for deres eget område skal prioriteres med respekt af de regler, der gælder for den pågældende myndighed eller institution. Det er efter min opfattelse et godt princip.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00