Pia Kjærsgaard
 svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Hvad er ministerens holdning til, at teaterfestivalen CPH Stage har tilbagetrukket invitationen til den israelske instruktør Roy Horovitz?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Kulturudvalget, Spørgsmål 111

Hvad er ministerens holdning til, at teaterfestivalen CPH Stage har tilbagetrukket invitationen til den israelske instruktør Roy Horovitz, og hvordan vurderer ministeren, at dette flugter med principperne om kunstnerisk frihed og mangfoldighed, jf. artiklen »”Kulturboykot”. Dansk teaterfestival lukker døren for israelsk instruktør«, bragt på kristeligt-dagblad.dk den 21. marts 2024? Vil ministeren endvidere oplyse, om politiet/PET er blevet kontaktet inden aflysningen, og dermed taget med på råd i forhold til tvivl om sikkerheden, og i så fald hvordan politiet/PET har rådført CPH Stage?

Svar fra torsdag den 11. april 2024

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg ikke var enig i CPH Stages beslutning om at tilbagetrække deres invitation til den israelske instruktør, Roy Horovitz. Hvis vi skal bibeholde et rigt og mangfoldigt kunst- og kulturliv i Danmark, så er det vigtigt, at individer, uanset baggrund, ikke ekskluderes fra samtalen eller kunsten. Vi lever i en tid, hvor det er mere væsentligt end nogensinde før.

CPH Stages bestyrelsesformand, Pia Allerslev udtalte den 21. marts 2024 til Berlingske, at festivalen ikke forinden sin beslutning havde inddraget politiet i forbindelse med sikkerhedsvurdering af Roy Horovitz’ deltagelse ved festivalen.

Jeg kan dog forstå, at CPH Stage nu er gået i dialog med PET og Københavns Politi ifm. udmeldingen om at fastholde invitationen til Roy Horovitz.

0:000:00