Dina Myrup Raabjerg
 svarer 
Marie Bjerre

Hvad vil ministeren konkret foreslå af ændringer på EU-plan for at forhindre, at falske profiler og identitetstyveri på Metas platforme anvendes til økonomisk svindel?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Udvalget for Digitalisering og It, Spørgsmål 132

Hvad vil ministeren konkret foreslå af ændringer på EU-plan for at forhindre, at falske profiler og identitetstyveri på Metas platforme anvendes til økonomisk svindel, jf. ministerens udtalelser til artiklen »Minister er "meget forarget" og kritiserer Facebook-firma for svindelannoncer med kendte«, tv2.dk, den 9. april 2024?

Svar fra mandag den 22. april 2024

”Hvad vil ministeren konkret foreslå af ændringer på EU-plan for at forhindre, at falske profiler og identitetstyveri på Metas platforme anvendes til økonomisk svindel, jf. ministerens udtalelser til artiklen »Minister er "meget forarget" og kritiserer Facebook-firma for svindelannoncer med kendte«, tv2.dk, den 9. april 2024?” Svar:

Det er en prioritet for regeringen at styrke den digitale sikkerhed og imødegå digitale trusler for både virksomheder og borgere. Det er meget vigtigt for mig, at vi skaber de bedste forudsætninger for, at vi kan forebygge digital svindel.

I det nævnte interview nævner jeg, at udfordringerne med svindel på de sociale medier særligt skal adresseres på EU-niveau. Her refererer jeg i vid udstrækning til Digital Services Act, der trådte i kraft for store online platforme d. 25. august 2023 og generelt d. 17. februar 2024. Forordningen stiller krav om, at online platforme skal gøre det muligt for brugerne at anmelde ulovligt indhold til tjenesten, og at tjenesten skal foretage rettidig og omhyggelig behandling af alle anmeldelser om ulovligt indhold.

Implementeringen af Digital Services Act forestås af Erhvervsministeriet. For nærmere vedrørende bestemmelserne i Digital Services Act henviser jeg til besvarelsen af 28. september 2023 af spørgsmål nr. 117 fra Folketingets Udvalg for Digitalisering og It.

Jeg vil i øvrigt henvise til sikkerdigital.dk, hvor borgere, virksomheder og myndigheder kan få vejledning om digital sikkerhed, herunder hvordan man spotter online svindel. Hvis man har været udsat for digital svindel, kan man få vejledning på vores cyberhotline for digital sikkerhed på 33 37 00 37.

0:000:00