Zenia Stampe
 svarer 
Christina Egelund

Har ministeren kendskab til, at Hizb ut-Tahrir er store på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Panuminstituttet?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Uddannelses- og Forskningsudvalget, Spørgsmål 264

Har ministeren kendskab til, at Hizb ut-Tahrir er store på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Panuminstituttet, og mener ministeren, at der er et generelt problem med herskerattitude blandt muslimske studerende på de videregående uddannelser, og hvad agter ministeren i så fald at gøre ved det?

Svar fra lørdag den 18. maj 2024

Jeg kan oplyse, at Uddannelses- og Forskningsministeriet ikke har kendskab til, at Hizb ut-Tahrir er store på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, da ministeriet ikke indsamler data for studerendes politiske og religiøse tilhørsforhold.

Jeg kan endvidere oplyse, at jeg ikke i min løbende dialog med de videregående uddannelsesinstitutioner er blevet gjort bekendt med, at der generelt skulle være udfordringer på de videregående uddannelser relateret til de problemstillinger, spørgsmålet adresserer.

Jeg er af den opfattelse, at det er vigtigt, at vi ikke er blinde over for de udfordringer, der kan være forskellige steder i vores samfund. Det gælder selvfølgelig også på de videregående uddannelsesinstitutioner. Det er dog samtidig vigtigt, at vi ikke generaliserer og mistænkeliggør bestemte samfundsgrupper, herunder på baggrund af deres religiøse overbevisning.

0:000:00