Om  
Lars Oskan-Henriksen

Efter sponsorflugt: Forperson for Copenhagen Pride trækker sig

Lars Henriksen trækker sig som politisk forperson for Copenhagen Pride. "Jeg må se i øjnene, at hvis min person skygger for Copenhagen Pride i nogen grad, kræver det handling," siger han.

Lars Henriksen har modtaget kritik for sine udmeldinger om konflikten i Israel og Palæstina. Nu trækker han sig som politisk forperson og bestyrelsesmedlem i Copenhagen Pride.
Lars Henriksen har modtaget kritik for sine udmeldinger om konflikten i Israel og Palæstina. Nu trækker han sig som politisk forperson og bestyrelsesmedlem i Copenhagen Pride.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Store virksomheder på stribe har i de seneste dage trukket sig som sponsorer af Copenhagen Pride, og nu tager foreningens politiske forperson konsekvensen.

Lars Henriksen har meddelt bestyrelsen, at han trækker sig som politisk forperson og forlader bestyrelsen.

Det skriver Copenhagen Pride i en pressemeddelelse.

"Copenhagen Pride er større end mig, og jeg må se i øjnene, at hvis min person skygger for Copenhagen Pride i nogen grad, kræver det handling. Derfor har jeg i dag besluttet at trække mig som politisk forperson og talsperson. Det gør jeg, fordi Copenhagen Pride har stået mit hjerte nær i gennem snart 15 år og pridebevægelsens bedste både har været og er mit fortsatte fokus," udtaler Lars Henriksen i pressemeddelelsen.

Benjamin Hansen bliver ny midlertidig forperson for Copenhagen Pride. 

Læs også

Flere virksomheder har trukket støtten til Copenhagen Pride i kølvandet på foreningens udmeldinger om konflikten i Israel og Palæstina.

Det drejer sig blandt andre om virksomheder som A.P. Møller Mærsk, Novo Nordisk, KPMG, DFDS og Nykredit.

"Vi skal nu meget tydeligt ud og understrege, at vores fokus er at skabe synlighed på LGBT+-sagen og skabe en platform for LGBT+-stemmer og kunstnere, der ikke har en stemme normalt, og gennem stærke partnerskaber forbedre LGBT+-menneskers hverdag på arbejdspladsen," understreger foreningens forperson, Benjamin Hansen i pressemeddelelsen.

Lars Henriksen udtræder af bestyrelsen, men vil fortsat være tilknyttet organisationen, lyder det.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Oskan-Henriksen

Fhv. formand, Copenhagen Pride, LGBTT+-aktivist, formand for Brancheforeningen for Oplevelsesproducenter, politisk rådgiver for Copenhagen2021
Holstebro Handelskole (1989)

0:000:00