Mette Frederiksen: Vi har været for naive

Ukraine tilhører den "transatlantiske familie" og har brug for endnu flere våbendonationer fra Vesten, mener statsminister Mette Frederiksen (S).

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Vesten har været naive overfor Rusland og bør øge sine donationer til Ukraine. I hvert fald hvis vi gerne vil have, at Ukraine vinder. Det var det klare budskab fra Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S), da hun tirsdag talte ved konferencen Copenhagen Democracy Summit i Skuespilhuset i København.

 ”Vi troede så meget på fordelene ved demokrati, at vi var blinde overfor dem, der så verden anderledes. Dem, der ville skade os. Vi har været for naive, og det kommer med en høj pris. Her i Europa er vi stadig i gang med at forstå konsekvenserne af krig på vores eget kontinent,” sagde Mette Frederiksen - på engelsk næsten helt uden dansk accent - med henvisning til krigen i Ukraine, som nu har varet i mere end to år.

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024