Åbenheds-vagthund langer ud efter EU

KORRUPTION: EU's institutioner er på trods af gode intentioner sårbare over for korruption. Uigennemskuelige regler og mangel på uafhængige tilsyn er blandt årsagerne til problemerne, konkluderer antikorruptionsgruppen Transparency International.
I den 244 sider tykke rapport går den globale åbenheds-vagthund Transparency International i rette med EU's interne korruptionskontrol.
I den 244 sider tykke rapport går den globale åbenheds-vagthund Transparency International i rette med EU's interne korruptionskontrol. Foto: EU-Kommissionen
Michael Hjøllund

BRUXELLES: Selvom EU har reageret på tidligere tiders korruptionsproblemer med regler og etiske kodeks for dets embedsmænd, er der stadig lang vej igen.

Det konkluderer den globale antikorruptionsorganisation Transparency International i en ny omfattende rapport, der blev fremlagt i sidste uge. I rapporten gennemgås ti EU-institutioners regler og praksis, der skal forhindre korruption og sikre det politiske systems integritet.

"På trods af et omfattende system af regler, regulering og institutioner, der er sat i verden for at forhindre det, er EU sårbar over for korruption," siger Carl Dolan, der er direktør i organisationens EU-kontor.

0:000:00