Brevbombe sendt til EU’s fødevarevagthund

TRUSSEL: EU’s fødevaresikkerhedsmyndighed, EFSA, modtog i denne uge en brevbombe på sit hovedkontor i Parma. Italienske myndigheder spekulerer i mulig økoterrorisme mod det omstridte agentur, mens EU-kommissær frygter for forskeres arbejdsforhold. 

BRUXELLES: GMO, glyphosat og hormonforstyrrende stoffer. EU’s fødevaresikkerhedsmyndighed, EFSA, er vant til at blive lagt for had af miljøorganisationer og borgeraktivister og dele vandene i forsker- og politikerkredse, når dets ekspertpaneler vurderer, hvad det er sikkert at plante, spise og omgive sig med i EU.

Spørgsmålet er, om det er agenturets kontroversielle risikovurderinger, der tirsdag fik en ukendt gerningsmand til at sende en brevbombe til myndighedens hovedkvarter i den italienske by Parma.

Bomben blev opdaget i EFSA’s postrum og uskadeliggjort af politiet. Den foreløbige konklusion er, at bomben indeholdt en mængde sprængstof stor nok til at kunne have været farlig for den, der åbnede den, men ikke nok til at kunne forårsage større materiel skade.

Login