Dagens podcast: Danmark er blevet del af en ny alliance i EU, der irriterer Frankrig

AJOUR: Otte lande fra det nordlige EU er gået sammen i en ny alliance, og det har finansministre fra Spanien og Frankrig reageret på. Hør om Hanseforbundet, som klubben er blevet døbt, i dagens Ajour.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Efter Brexit kommer Danmark til at mangle en central partner i EU, og blandt andet derfor har Danmark nu fundet frem til en ny alliance internt i EU.

Den alliance består af de nordiske EU-medlemmer, Baltikum, Holland og Irland og kan ligeledes ses som en modvægt til den tysk-franske dagsorden, der på det seneste har talt for et endnu tættere EU-samarbejde.

Altingets EU-redaktør forklarer om den nye alliance i dagens udgave af Altinget: ajour.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Så opruster Europa, men uden Danmark Ugens EU-podcast: Så opruster Europa, men uden Danmark Næste artikel Ugens EU-podcast: Danskerne er med – men glem Europas Forenede Stater, siger Løkke til Europa-Parlamentet Ugens EU-podcast: Danskerne er med – men glem Europas Forenede Stater, siger Løkke til Europa-Parlamentet
Det sker i EU: 28 medlemslande bliver til 27

Det sker i EU: 28 medlemslande bliver til 27

OVERBLIK: Mere end 3,5 år efter folkeafstemningen forlader Storbritannien på fredag EU-samarbejdet. I Danmark mødes statsminister Mette Frederiksen (S) med EU’s beskæftigelseskommissær, Nicolas Schmit. Få overblik over den kommende uge i EU.