Dagens podcast: En lynforfremmelse i det inderste af EU møder stor kritik

AJOUR: EU-Kommissionens øverste embedsmand, Martin Selmayr, bliver kaldt alt fra Lord Voldemort til Darth Vader. Han bliver beskyldt for at have kuppet sig til posten, og for at kommissionsformand Juncker hjalp ham med det.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

To gange på det samme møde imellem EU-kommissærerne i februar 2018 blev Martin Selmayr forfremmet.

Selmayr var Jean Claude Junckers kampagnechef, da Juncker kæmpede for at blive kommissionsformand, og senere arbejdede han som stabschef for formanden.

Den metode har mødt kritik fra EU-parlamentarikere og nu også EU’s vagthund – ombudsmanden, Emily O’Reilly. Hun kalder det dårlig administration fra Kommissionens side.

Men Kommissionen bekymrer sig ikke om den kritik og konstaterer i stedet, at de ikke bliver beskyldt for at have gjort noget ulovligt.

Dagens podcast handler om Martin Selmayrs lynforfremmelse, og hvad der er op og ned i den sag. Altingets europapolitiske analytiker, Thomas Lauritzen, forklarer.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Tiden løber – og der er stadig ingen Brexit-aftale Dagens podcast: Tiden løber – og der er stadig ingen Brexit-aftale Næste artikel Ugens EU-podcast: Derfor er Brexit en trussel mod freden i Nordirland Ugens EU-podcast: Derfor er Brexit en trussel mod freden i Nordirland