Det sker i EU: Ballade om vandrende arbejdskraft, reform af landbrugsstøtten og Brexit – deal eller no deal?

OVERBLIK: Ingen ved, hvad der sker med briternes exitforsøg fra Unionen. Til gengæld er vi garanteret en hæsblæsende EU-uge i Bruxelles.

Mandag 1. april
Vi starter ugen i London, hvor de britiske parlamentarikere endnu en gang skal forsøge, om de kan blive enige om en vej ud af Unionen, efter de i fredags for tredje gang sagde nej til den skilsmisseaftale, som deres regering har forhandlet med EU. Formatet for afstemninger kendes ikke endnu, men formodningen er, at de vil bygge videre på sidste uges forsøg, hvor otte alternativer blev lagt på bordet – og ingen af dem kunne finde et flertal.

I København er der fint besøg fra en vaskeægte spitzenkandidat. Det er tyske Manfred Weber, der har stillet sig til rådighed til at blive den næste formand for EU-Kommissionen på vegne af de europæiske borgerlige. Nu fører han kampagne i alle EU-lande undtagen Storbritannien og Ungarn og vil i Danmark holde debatter hos både Dansk Erhverv og Københavns Universitet. Han giver også interviews. Så hold øje her på kanalen.

Tirsdag 2. april
Det bliver en ualmindelig travl dag i Europa-Parlamentet, der for alvor er i slutspurt forud for valget.

Login