Det sker i EU: Spot på Ungarn, Canada og Grønland

OVERBLIK: Mens Brexitfarcen fortsætter i London, klør EU på med reform af landbrugspolitikken og nye klimaudspil. EU-Domstolen sætter en vigtig handelsaftale under lup, og EU-parlamentarikerne diskuterer retstilstanden i Ungarn og EU-midler til Grønland.

Grønland trak sig ud af EU i 1985. Alligevel er der bekymring for, hvorvidt der bliver skåret i EU-støtten til det oversøiske territorium i EU's næste langtidsbudget, som EU-parlamentarikerne stemmer om i næste uge.
Grønland trak sig ud af EU i 1985. Alligevel er der bekymring for, hvorvidt der bliver skåret i EU-støtten til det oversøiske territorium i EU's næste langtidsbudget, som EU-parlamentarikerne stemmer om i næste uge.Foto: David Goldman/AP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 28. januar
EU’s landbrugsministre kommer til Bruxelles for at tage en ordentlig snak om den igangværende reform af hele EU’s landbrugspolitik. Den danske miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), har også bedt om at få lov til at forklare sine EU-kolleger lidt om det internationale videnscenter for antibiotikaresistens, der skal etableres i Danmark. Og så er der sidste nyt om afrikansk svinepest og om den øst-vest-konflikt, hvor nogle lande østpå har klaget over, at de samme fødevaremærker har lavere kvalitet på deres markeder end i det øvrige EU.

Samme dag tager forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen til Berlin for at møde sit tyske modstykke, Ursula von der Leyen, for blandt andet at tale om samarbejde mellem Danmark og Tyskland i Østersøregionen.

Tirsdag 29. januar
Endnu en vigtig dag i Brexitsagaen. De britiske parlamentarikere skal stemme om premierminister Theresa Mays plan B for at få skilsmisseaftalen med EU stemt igennem. Planens hovedpunkt er at få gjort det såkaldte backstop, der skal sikre en åben grænse mellem Irland og Nordirland også i fremtiden, mere spiseligt for Mays bagland. Der forventes dog en række ændringsforslag om både at forlænge deadlinen til Brexitdag, holde en ny afstemning eller helt at sløjfe backstoppet.

0:000:00