Det sker i EU: Von der Leyen sparker den europapolitiske sæson i gang

EU-kommissionsformanden tager temperaturen på Unionens tilstand i sin store årlige tale i denne uge, hvor konkurrencekommissær Margrethe Vestager også finder ud af, om hendes 30 milliarder kroner store bøde til Google holder i retten.

EU-Kommissionens formand forventes at fokusere sin årlige store tale om Unionens tilstand på den energikrise, som allerede nu kradser i mange EU-lande.
EU-Kommissionens formand forventes at fokusere sin årlige store tale om Unionens tilstand på den energikrise, som allerede nu kradser i mange EU-lande.Foto: Yves Hermann/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 12. september

Udenrigsminister Jeppe Kofod får besøg af sin polske ministerkolleger. Det er blandt andet energi og sikkerhedspolitik, der er på dagsordenen.

EU's Revisionsret går samme dag det europæiske vaccineprogram efter i sømmene for at finde ud af, om det var fornuftigt og effektivt af dem at gå sammen om at skaffe covid-vacciner til kontinentet under coronapandemien.

De stigende energipriser er på programmet i Europa-Parlamentet, hvor også den finske premierminister, Sanna Marin, dukker op for at diskutere finnernes forhold til EU. Samme dag gør parlamentarikerne status over situationen i Ukraine sammen med EU’s udenrigschef, Josep Borrell. De stemmer også om en ny afskovningsforordning, der skal forbyde import af produkter, som for eksempel der kommer fra følsomme områder, der er blevet ryddet for skov.

0:000:00