Det sker i EU: Von der Leyen tager til Amerika, mens Europas ministre drøfter ammunition til Ukraine

EU-Kommissionens formand besøger Det Hvide Hus på et anspændt tidspunkt i forholdet til USA. Både handel, sikkerhed og forsvar drøftes samtidig af ministre i Stockholm, mens visumpolitik og status for grænsesamarbejdet Schengen står på dagsordenen i Bruxelles.

EU-chef Ursula von der Leyen og præsident Joe Biden var i højt humør, da de mødtes i Bruxelles sidste sommer. Men siden har USA vedtaget en kæmpe statsstøttepakke, der bekymrer Europa.
EU-chef Ursula von der Leyen og præsident Joe Biden var i højt humør, da de mødtes i Bruxelles sidste sommer. Men siden har USA vedtaget en kæmpe statsstøttepakke, der bekymrer Europa.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

Mandag 6. marts

Statsminister Mette Frederiksen (S) rejser mandag og tirsdag til Albanien og Kroatien for at diskutere Europas migrationsudfordringer med lederne af de to balkanlande, kroatiske Andrej Plenković og albanske Edi Rama. Det er første gang nogensinde, at en dansk statsminister kommer på officielt besøg i Albanien.

EU-Kommissionens næstformand for grøn omstilling, Frans Timmermans, er taget til Saudi-Arabien sammen med energikommissær Kadri Simson for at diskutere energisamarbejde og klimapolitik med blandt andre den saudiske energiminister, prins Abdulaziz bin Salman Al-Saud. Gæsterne fra EU vil også besøge flere af landets olieselskaber og forskningscentre.

Athen får besøg af en delegation fra Europa-Parlamentets udvalg for borgerrettigheder, som indleder tre dages undersøgelser af tilstanden for den græske retsstat – herunder særligt mediefrihed og bekæmpelse af korruption. Delegationen skal møde repræsentanter for landets regering, domstolene, efterretningsvæsenet og grænsepolitiet.

0:000:00