Efter massiv kritik: EU-Parlamentet sløjfer egne meningsmålinger

TILBAGETOG: Europa-Parlamentets ledelse har besluttet at aflyse valgprognoser, de selv har bestilt. Det sker efter massiv kritik udefra og i erkendelse af, at det kan ses som upassende, at målingerne kommer fra Parlamentet selv.

BRUXELLES: Efter med stor fanfare at have lanceret egne meningsmålinger forud for valget til Europa-Parlamentet i maj, har de EU-folkevalgte konstateret, at det nok ikke var den bedste god idé.

Efter først at have indkasseret hård kritik for kvaliteten af målingerne – heriblandt fra Mandag Morgens faktatjekmedie Tjek Det – og siden at have fået en række utilfredse EU-parlamentarikere på nakken, har Parlamentets ledelse nu valgt at sløjfe alle prognoser i måneden op til valget.

Fremskrivningerne af sædefordelingen i det nye Parlament, foretaget af analysevirksomheden Kantar Public, skulle ellers være kommet en gang om ugen i de sidste fire uger af valgkampens slutspurt. Nu bliver det begrænset til en måling på fredag og en sidste måling to uger efter, før der bliver lukket helt ned for den aktivitet.

Login