Eksperter: Nye Borgerliges plan for farvel til EU er urealistisk

NO GO: Det grundlæggende element i Nye Borgerliges plan for at komme ud af EU får den kolde skulder af EU-eksperter. Man kan ikke både blæse og have mel i munden, lyder det.

Briterne har foreløbig fået den kolde skulder af EU-Kommissionen, der ikke ønsker at give Storbritannien en særaftale. Her ses EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker.
Briterne har foreløbig fået den kolde skulder af EU-Kommissionen, der ikke ønsker at give Storbritannien en særaftale. Her ses EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker.Foto: EU-Kommissionen
Kasper Frandsen

Du kan jo heller ikke være gift med to mennesker på samme tid.

Rebecca Adler-Nissen
EU-ekspert og professor fra KU

Nye Borgerlige har slet ikke forstået de grundlæggende vilkår, som Danmark og andre EU-lande er underlagt som medlem af EU og dermed det indre marked, vurderer to eksperter.

For at undgå at stå i samme situation som Storbritannien, der er på vej ud af EU uden at have en plan for hvordan, vil Nye Borgerlige have to folkestemninger:

Først skal en folkeafstemning give regeringen mandat til at forhandle nye handelsaftaler på plads, mens Danmark fortsat medlem af EU. Og på den baggrund skal danskerne ifølge Nye Borgerlige ”med et reelt alternativ til EU” tage stilling til, om Danmark fortsat skal være medlem af EU eller ej.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00