EL har lavet en ønskeliste på 50 ting, som EU forhindrer Danmark i at indføre

SUVERÆNITET: EU skal ikke holde landene tilbage, hvis de laver love, der øger ambitionerne på klima, miljø og dyrevelfærd, lyder det fra Enhedslisten i nyt udspil. Det indre marked vil blive undergravet, svarer erhvervslivet. 

Stod det til Enhedslisten, havde Danmark allerede nedsat forbud mod vandscootere, rabatkuponer og eksport af sødmælkskalve. 
Stod det til Enhedslisten, havde Danmark allerede nedsat forbud mod vandscootere, rabatkuponer og eksport af sødmælkskalve. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Malte Bruhn

Når vi har sagt ja til det indre marked, så har vi også sagt ja til de her regler

Christel Schaldemose (S)
Medlem af Europa-Parlamentet

BRUXELLES: EU forhindrer Danmark i at være et foregangsland. 

Især når det gælder klima, miljø, forbrugerbeskyttelse, dyrevelfærd og landbrug, er der EU-regler, der automatisk lægger en dæmper på det danske ambitionsniveau.  

Det er påstanden i Enhedslistens nye rapport, hvor de på baggrund af en række svar fra regeringen fremlægger 50 konkrete forslag, som EU's love forhindrer det danske Folketing i at vedtage.  

Dokumentation

Det foreslår Enhedslisten 
En traktatfæstet ret, som giver EU-landene mulighed for at gå foran uden at komme på kant med EU-reglerne. Det skal ske i form af en protokol i EU-traktaten, som sikrer, at de enkelte medlemslande kan vedtage bedre og strammere regler end de gældende EU-regler, hvis det kan dokumenteres, at der er tale om tiltag, som styrker beskyttelsen inden for områder som miljø, klima, sundhed, lønmodtagerrettigheder, trafiksikkerhed, forbrugerbeskyttelse og dyrevelfærd.

Kilde: Enhedslisten 


0:000:00