EU-initiativ vil samle en million underskrifter mod social dumping

BORGERINITIATIV: Europæiske fagforeninger lancerede mandag en kampagne for at samle en million underskrifter i EU mod social dumping i transportbranchen. Danske 3F er blandt initiativtagerne til underskriftindsamlingen.

BRUXELLES: Den europæiske fagbevægelse vil nu presse EU-Kommissionen til at gå aktivt ind i kampen mod social dumping i transportsektoren.

Det skal ske med opbakningen fra en million EU-borgere, som Europæisk Transportarbejder Forbund vil have til at skrive under på et nyt EU-borgerinitiativ med titlen Fair Transport Europe. EU’s såkaldte borgerinitiativer er en ordning, der giver mulighed for, at man som borger kan få taget en politisk sag op på EU-plan, hvis man kan samle en million underskrifter fra EU-borgere.

Det nye borgerinitiativ blev lanceret mandag, og formålet er, at EU-Kommissionen skal fremsætte en række konkrete forslag, der skal bekæmpe social dumping – blandt andet ved at indføre kædeansvar, hvor et hovedfirma har ansvar for, at underleverandører også efterlever krav om arbejdsvilkår, samt at indføre mere kontrol med, at fælles EU-arbejdsmarkedslovgivning bliver implementeret og håndhævet ens i alle EU-lande.

Login