EU-Kommissionen åbner for fælles velfærdsstandarder

VELFÆRD: De europæiske arbejdsmarkeder skal have et bedre sikkerhedsnet ifølge EU-Kommissionen. Den mener derfor, at der bør laves mindstekrav for blandt andet understøttelse og sygesikring.

Beskæftigelseskommissær Marianne Thyssen. Hende og resten af Kommissionens udmelding skal frem for alt ses som en retning, der bliver stukket ud.
Beskæftigelseskommissær Marianne Thyssen. Hende og resten af Kommissionens udmelding skal frem for alt ses som en retning, der bliver stukket ud.Foto: EU-Kommissionen
Kasper Kaasgaard

Vi er positive over for, at man har standarder i de enkelte lande, således at vi har et loft under folks forsørgelsesgrundlag og velfærdsydelser.  

Bente Sorgenfrey
Formand for FTF

EU's arbejdsmarked skal være mere end åbne grænser og fri konkurrence.

Det mener EU-Kommissionen, der nu åbner for en diskussionen om europæiske minimumsstandarder for velfærd. Det er et led i de bebudede ændringer i reglerne for EU's indre marked og den fri bevægelighed.

Med beskæftigelseskommissær Marianne Thyssen i spidsen luftede Kommissionen tirsdag tanker om krav til ting som arbejdsløshedsoverførsler, adgang til børnepasning og sundhedssikring.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00