EU vil rangere grønne investeringer efter klimaeffekt

INVESTERING: Med en klassificering af investeringers gavn for klimaet og to nye benchmarks vil EU-Kommissionen tiltrække flere penge til grønne projekter. Der er brug for 180 milliarder euro om året, vurderer kommissær.

Private investeringer var også øverst på dagsordenen, da Danmark i sidste uge var vært for Clean Energy Minesterial. Her holder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sin tale.<br>
Private investeringer var også øverst på dagsordenen, da Danmark i sidste uge var vært for Clean Energy Minesterial. Her holder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sin tale.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Det skal være tydeligt for private investorer, om deres penge går til projekter, der har en positiv effekt på klimaet.

EU-Kommissionen har derfor sat sig for at gennemgå alle sektorer for at lave en klassifikation af forskellige typer tiltag. Det skriver Euractiv på baggrund af et pressemøde i Bruxelles torsdag. 

Ifølge næstformand i Kommissionen Valdis Dombrovskis er der brug for 180 milliarder euro om året til grønne projekter frem mod 2030 i Europa. Derfor vil han og Kommissionen gøre deres til, at private investeringer går i en grøn retning.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00