Om  
Rebecca Adler-Nissen

KU-forsker modtager nordisk pris

Lektor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet Rebecca Adler-Nissen vinder Nils Klim-prisen for sin EU-forskning.

Minna Møbjerg Stevnhoved

Nils Klim-prisen, der hvert år gives til en lovende, ung nordisk forsker i samfundsvidenskab, humaniora, jura eller teologi, går denne gang til danske Rebecca Adler-Nissen.

Det oplyser Nils Klim-fonden i en pressemeddelelse.

Formand for Nils Klim-prisens fagkomité, Frans Gregersen, begrunder valget således:

”Adler-Nissen har fornyet disciplinen International politik ved at berige det overvejende ikke-sociologiske forskningsfelt med indsigter fra sociologerne Erving Goffman og Pierre Bourdieu. Derudover er hun original i den måde, hun kombinerer feltarbejde og antropologiske metoder med omfattende analyser af diplomatiske processer.”

Rebecca Adler-Nissens forskning er fokuseret på international politik, EU's forfatningsmæssige og udenrigspolitiske udvikling, samt forholdet mellem EU's medlemsstater.

Selv siger hun:

”Det er en stor ære at modtage denne pris og anerkendelse af mit forskningsfelt på et tidspunkt, hvor verden kæmper med en række internationale konflikter. Det er vigtigt, at vi undersøger årsagerne til disse konflikter, samtidig med at vi udvikler nye teorier og metoder til at fange deres særlige dynamik i en verden med øget gensidig afhængighed og kommunikation. Dette er et afgørende fundament for, at vi kan tænke og udvikle mere fredelige internationale relationer i fremtiden.”

Prisen overrækkes i Bergen 10 juni af norske kronprins Haakon.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rebecca Adler-Nissen

Professor, Institut for Statskundskab, Københavns Uni., direktør, strategiske partnerskaber, Copenhagen Centre for Social Data Science, Københavns Uni.
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2005), ph.d. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00